Letošnji organizator 24. medobčinskega tekmovanja »Kaj veš o prometu« za učence osnovnih šol (območje upravne enote Ptuj) je Občina Dornava, Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu  Občine Dornava in Osnovna šola Dr. Franja Žgeča Dornava.

Tekmovanja Kaj veš o prometu so dodatna spodbuda za učenje prometnih pravil, razvijanje spretnosti in pravilne vožnje v prometu. So tradicionalna oblika preventivnih akcij za kolesarje, ki potekajo od ravni šol do mednarodne ravni. Na tekmovanjih Kaj veš o prometu sodelujejo učenci od 6. do 9. razreda osnovne šole s kolesi. Tekmovanje Kaj veš o prometu je sestavljeno iz preverjanja teoretičnega znanja prometnih predpisov, spretnostne vožnje na poligonu ter praktične vožnje v dejanskem prometu.

Tekmovanje bo potekalo v skladu z določili Pravil tekmovanja iz znanja »Kaj veš o prometu«.

Tekmovanje je potekalo v petek, 10. maja 2024, prvo mesto je osvojila učenka Mara Ciglar iz OŠ dr. Franja Žgeča Dornava. 2. mesto je pripadlo Aljažu Lešnik iz Osnovne šole Cirkovce, 3. mesto je osvojil David Darabuš iz OŠ dr. Franja Žgeča Dornava. Ravno tako je EKIPNA zmaga pripadla Osnovni šoli dr. Franja Žgeča Dornava.

Iskrene čestitke