Ta slika ima prazen atribut alt; ime datoteke je Logo-za-rokopis-2022-1024x408.png
Počasi, lepo počasi pisalo po papirju drsi,

nam črke ustvarja in misli umiri.

Teden pisanja z roko 2022 je vseslovenska akcija, že sedma zapored, s katero ozaveščamo o pomenu ohranjanja pisanja z roko. Na Teden 2022 se je prijavilo čez 300 šol in drugih ustanov, sodelovala bo tudi naša šola. 
V  Tednu 2022 bomo spodbujali čitljivo in tekoče pisanje z roko, četudi bomo pisali bolj počasi. Skrbno bomo oblikovali in povezovali črke. Vemo, da nekateri pišejo le še s tiskanimi črkami, a se bomo v Tednu 2022 trudili pisati s pisanimi črkami, tako malimi kot velikimi.
Osrednja tema Tedna 2022 je Pišem z roko, ker ... Pozornost bomo namenili prednostim pisanja z roko: boljši spomin, več idej, dolgotrajnejša pozornost, celovitejše delovanje možganov, izražanje spoštovanja in naklonjenosti, izboljšanje finih motoričnih spretnosti, ohranjanje možganov v dobri formi ... To je široka tema, ki omogoča kreativnost v največji možni meri. 
Letošnji ambasadorji Tedna pisanja z roko so: pisatelj Tadej Golob, igralka Mojca Fatur in olimpijska zmagovalka Janja Garnbret. 

Nataša Ropič,

učiteljica slovenščine
Spoštovani!
Obvestilo o menjavi transakcijskega računa OŠ dr. Franja Žgeča Dornava
NOV RAČUN JE:
SI56 0110 0600 8339 986 - OSNOVNA ŠOLA DR. FRANJA ŽGEČA DORNAVA

SPLETNA RAZSTAVA IZDELKOV UČENCEV, KI SO NASTALIV TEDNU PISANJA Z ROKO 2022
KULTURNI DAN, ponedeljek, 17. 1. 2022

PROSLAVA OB PREŠERNOVEM DNEVU, SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU

PROSLAVA OB PREŠERNOVEM DNEVU, SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU

PROSLAVA OB DNEVU SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI

Ta slika ima prazen atribut alt; ime datoteke je Novoletna-voscilnica-1024x846.jpg

MEDOBČINSKO TEKMOVANJE V NOGOMETU IN ODBOJKI

V mesecu novembru je potekalo medobčinsko tekmovanje v nogometu. Ekipo deklet iz 7.a in 9. a in b razreda so sestavljale: Nina Popušek, Tija Krajnc, Maša Petek, Katarina Muršec, Maša Rus, Saša Trunk. V zelo enakovredni skupini, kjer so vse ekipe po koncu turnirja bile izenačene po številu točk, je ekipa naše šole zaradi slabše gol razlike dosegla 3. mesto in se ni  uvrstila v finalni del tekmovanja.

Ekipa fantov se je udeležila tekmovanja v Gorišnici, kjer so se pomerili z OŠ Gorišnica, OŠ Breg in OŠ Cirkovce. Ekipo so sestavljali učenci: Aljaž Obran, Urh Simonič, Luka Brumen, Dejan Cvetko, Domen Kekec in Žan Šešerko. Ekipa OŠ Dornave je premagala OŠ Breg proti ostalima ekipama pa je izgubila. Na koncu je dosegla 4. mesto v skupini.

V decembru je tekmovanje v odbojki potekalo na OŠ Mladika. V ekipi so bile: Maša Rus, Maša Petek, Nina Popušek, Tija Murko, Ines Hojnik, Zala Majar, Enya Žgeč, Neža Viher in Karin Jasenc Jakop. Učenke so odigrale nekaj zelo dobrih nizov. Na koncu so dosegle 3. mesto v skupini.

Vsem tekmovalcem čestitke za srčno in dobro igro!

Učitelj športa: Aleš Požegar

TUDI MI JO IMAMO

UTRINKI ZIMSKE ŠOLE V NARAVI
Utrinki šole v naravi, osmošolcev na Treh Kraljih 

ZIMSKA ŠOLA V NARAVI, četrtek, 16. 12. 2021

ZIMSKA ŠOLA V NARAVI, sreda, 15. 12. 2021

ZIMSKA ŠOLA V NARAVI, torek, 14. 12. 2021

ZIMSKA ŠOLA V NARAVI, ponedeljek, 13. 12. 2021

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

KONTINENTI SVETA

LIKOVNO USTVARJANJE

JESENSKI KROS