PROJEKT MALI IN VELIKI PRIJATELJ

V drugi polovici tega šolskega leta smo izvedli imenitni projekt Mali in veliki prijatelj. Učenci 9. razredov so obiskovali svoje male prijatelje prvošolce, ti pa so jim obiske z veseljem vračali. Družili so se nekaj zaporednih tednov po eno uro, skupno štiri ure. Poudarek je bil na sodelovalnem učenju in kreativnih delavnicah, kjer so se spoznavali, skupaj ustvarjali, se učili, kdaj tudi posladkali in najpomembneje, stkali pristne prijateljske vezi.

ZAKLJUČNA EKSKURZIJA 8. RAZRED

V torek, 7.6.2022, smo se z učenci 8.a in 8.b, odpravili na zaključno ekskurzijo šolskega leta.

Najprej smo se odpeljali do jame Pekel, ki leži blizu Žalca.

Začutili smo, da se je temperatura ob vhodu v jamo kar precej spremenila, saj je v njej skozi celo leto le okoli 10 stopinj Celzija. Ta kraška jama je polna zanimivih kapnikov, v njej najdemo podzemni tok potoka Ponikvica, manjše rakce in netopirje. Nekaterim učencem je bila všeč vznemirljiva hoja po stopnicah in razgled, ki so ga imeli na vrhu.

Jama je dobila ime zaradi spremembe temperature pozimi, ko se iz nje včasih kadi. Ker so se tega naši predniki bali, so ji nadeli ime Pekel. Vodička nam je pred vstopom v jamo pokazala tudi podobo hudiča, ki nas »straši« nad njenim vhodom. Jama leži sredi dreves, v čudoviti naravi, zrak je svež, okolica prijazna in lepo urejena. Skrbniki in vodiči pa prijazno sprejmejo vse goste, ki se odločijo za obisk. 

Po ogledu jame in po malici, smo se odpravili do Vitanja, v center Noordung, ki je center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga.

Učence je ob vhodu pozdravila robotka Vita in potem smo se z vodičko sprehodili po centru, ob razlagi in ogledu. Učencem je bila zanimiva hoja po rahlo nagnjenih tleh in različni prikazi našega vesolja. Spoznali smo, kako živijo astronavti v vesoljskih postajah in nekaterim je bilo zanimivo tudi to, da ima sonce sončne pege, ki so lahko vidne s teleskopom, ko sije sonce.

Z različnimi vtisi in ob sproščenem vzdušju smo se odpravili proti domu. 

MEDOBČINSKO TEKMOVANJE – ATLETIKA

Učenci naše šole so se v četrtek, 19.5.2022 udeležili medobčinskega tekmovanja v atletiki na Mestnem stadionu na Ptuju. Šolsko ekipo je zastopalo 13 učencev, ki so se pomerili v različnih atletskih disciplinah. Maša Rus je dosegla 2. mesto v teku na 60 m, Luka Brumen je dosegel 3. mesto v teku na 1000 m. Najboljši učenci v posamezni disciplini so se uvrstili na področno tekmovanje, ki je bilo 30.5.2022 prav tako na Ptuju. Na področnem tekmovanju je šolo zastopalo 9 učencev: Žan Šešerko, Aleks Majcen, Saša Trunk, Sofija Peteršič, Luka Brumen, Urh Simonič, Jan Paul Zadravec, Aljaž Obran in Maša Rus.

Maša Rus je z odličnim tekom na 60 m osvojila 2. mesto na področnem tekmovanju.

Čestitke vsem tekmovalcem!!

Učitelj športa:

Aleš Požegar

OGLED KADETNICE MARIBOR

V četrtek, 26. 5. 2022, smo se pri izbirnem predmetu Raziskovanje domačega kraja in varstvo njegovega okolja odpravili na terensko delo v Maribor in Pesnico pri Mariboru. Cilj terenskega dela je bil spoznati dogajanje ob osamosvojitveni vojni leta 1991. Najprej smo si ogledali muzejske zbirke Vojaškega muzeja Slovenske vojske v Kadetnici Maribor. Po ogledu smo se zapeljali v Pesnico pri Mariboru, kjer nam je predsednik OZVVS Kungota, Pesnica in Šentilj Srečko Cehnar predstavil dogodke iz spopada za mejni prehod Šentilj, v katerem je osebno poveljeval enotam Teritorialne obrambe. Iskrena hvala glavnemu koordinatorju predsedniku OVVZS Ptuj, g. Vladu Žgeču, mag. Mladenu Horvatu, g. Srečku Cehnarju in spremljevalcu iz OVVZS Ptuj g. Janku Kocmutu. Aleš Marđetko in Doroteja Draškovič

JEZIKOVNA EKSKURZIJA V GRAZ

28. 5. smo se učenci 7.,8. in 9.r.,ki obiskujemo izbirni predmet nemščina, odpravili na ekskurzijo v sosednjo Avstrijo. V Riegersburgu smo v čokoladnici Zotter spoznali postopek izdelave čokolade in lahko poskusili vse vrste in okuse. V glavnem mestu avstrijske Štajerske Grazu smo se po ogledu mesta podali še na grajski hrib in uživali ob razgledu.Biser mesta je zagotovo urni stolp.Nekaj časa nam je na koncu kot pika na i ostalo še za malico in kak manjši nakup.Vračali smo se veseli, polni vtisov in novih spoznanj.

LETNA ŠOLA V NARAVI 2022

Učenci 5. a, 6. a in 6. b se iz letne šole v naravi vrnejo danes, v petek, 27. 5. 2022, ob 20. uri. Starše prosimo, da pred šolo pričakajo svoje otroke

3. IN 4. DAN ŠOLE V NARAVI

Učenci 5. a, 6. a in 6. b se iz letne šole v naravi vrnejo danes, v petek, 27. 5. 2022, ob 20. uri. Starše prosimo, da pred šolo pričakajo svoje otroke

3. IN 4. DAN ŠOLE V NARAVI

2. DAN ŠOLE V NARAVI

1. DAN ŠOLE V NARAVI

OGROŽENE ŽIVALSKE VRSTE

V petek, 20. 5. 2022, so se učenci 2.a, 2.b in 4.a razreda, pridružili akciji ozaveščanja o ogroženih vrstah ter na šolskem igrišču in dvorišču risali ogrožene živali. Akcijo je pripravilo podjetje Kopija – nova v sodelovanju z ZOO Ljubljana.

Tisoče ljudi po vsem svetu vsako leto z različnimi dejavnostmi na tretji petek v maju obeleži dan ogroženih vrst. Posvetijo ga ozaveščanju in učenju o ogroženih vrstah ter njihovem okolju.

S posegi v naravo ljudje odvzemamo in spreminjamo življenjski prostor številnih bitij.  Vsak dan izumre ogromno živalskih in rastlinskih vrst, katerim, ljudje uničujemo njihove naravne življenjske prostore in omejujemo njihove možnosti prehranjevanja.

V svetovnem merilu so med najbolj ogroženimi živalmi orangutani, gorile, šimpanzi, giboni, lemurji, nosorogi, sumatranski sloni in tigri, snežni in amurski leopardi, gepardi, polarni medvedi, luskavci, saoli ali azijski enorogi, kalifornijske pliskavke in morske želve. 
V Sloveniji pa so zelo ogroženi risi, volkovi, medvedi, netopirji, veliki hrčki, evropski bobri, morske želve karete, martinčki, laški gadi, progasti goži in mnoge druge vrste.

Veliko teh živali so na asfaltne neprometne površine narisali učenci ter tako prispevali kamenček v mozaiku ozaveščanja o ogroženih vrstah.

Grajski dan s policisti

Policisti Policijske postaje Ptuj so danes pripravili 1. grajski dan s policisti. Pri Dvorcu Dornava so najmlajšim predstavili svoje delo in opremo. Kot je povedal Aleksander Lubej, načelnik Policijske postaje Ptuj, so veseli, da so po dveh letih lahko ponovno pripravili druženje v živo ter najmlajše, pa tudi občane seznanili s svojim delom in opremo, s katero razpolagajo. Obiskovalci so si lahko ogledali policijska vozila in opremo, spoznali konje in njihove vodnike, prizorišče pa je preletel tudi policijski helikopter. Na druženju z uporabniki Zavoda Dornava, učenci osnovnih šol Dornava in Juršinci ter malčki iz vrtca Dornava. Predstavili so se nam tudi reševalci, gasilci iz Gasilske zveze Juršinci, Dornava ter pripadniki Slovenske vojske.

44. državno čebelarsko tekmovanje in srečanje mladih čebelarjev SLOVENIJE

Po dvoletni prekinitvi zaradi pandemije smo se z mladimi čebelarji imeli končno spet možnost udeležiti in pomeriti v znanju iz čebelarstva na državnem tekmovanju mladih čebelarjev Slovenije. Organizator tekmovanja Čebelarska zveza Slovenije in gostitelj Biotehniška srednja šola Maribor sta svoje delo opravili odlično. Čebelarska zveza Slovenije je v soboto, 7. maja 2022, že 44. zapored organizirala državno srečanje in tekmovanje mladih slovenskih čebelarjev, članov čebelarskih krožkov, ki je tokrat potekalo v Mariboru.

 Letošnjega tekmovanja v treh kategorijah se je udeležilo mnogo učencev iz celotne Slovenije. Med njimi so tekmovali tudi člani čebelarskega krožka naše šole dr. Franja Žgeča Dornava, in sicer: učenci Nejc Žvegla, Žan Štebih. Lia Kovačec ter Larisa Zajšek so se udeležili srednje stopnje, učenca Aljaž Jerenec ter Ema Janžekovič pa sta se pomerila v nižji skupini.

Učenci  so dosegli odlične rezultate, saj so se z državnega tekmovanja vrnila z srebrnim in bronastim priznanjem.

Iskrene čestitke za trud in opravljeno delo, s čebelarski pozdravom NAJ MEDI!

Mentor čebelarskega krožka,

Bogdan Zelenko

dav

SPOZNAVAJMO DRŽAVE EVROPSKE UNIJE

Po dveh letih »premora« smo v petek, 6. 5. 2022, sodelovali na prireditvi »Spoznavajmo države Evropske unije«.

Turistično društvo Ptuj in Mestna občina Ptuj sta 18. obletnico vstopa Slovenije v Evropsko unijo obeležila v Minoritskem samostanu Ptuj s prireditvijo »Spoznavajmo države Evropske unije«, na kateri so se predstavili vrtci, osnovne in srednje šole.

Tema letošnje prireditve je bila Evrovizija. Vsaka šola je na stojnici predstavila tri glasbenike ali glasbene skupine iz države, ki jo je predstavljala.

Naša šola že tradicionalno predstavlja Luksemburg. Odločili smo se, da bomo pripravili glasbeno-plesni venček treh popevk, ki so Luksemburg predstavljale na tekmovanju Evrovizije v preteklih letih. Učenke iz obeh 8. razredov so zapele pesmi Ireen Sheer Bye Bye I Love You in Géraldine Toi, plesno točko pa izvedle ob glasbeni spremljavi Papa Pingouin izvajalk Sophie & Magaly.

Poleg glasbenih nastopov in plesne točke so lahko obiskovalci pri naši lično urejeni stojnici izvedeli veliko podatkov o Luksemburgu ter uspehih, ki jih je država dosegla na Evrovizijah.  Stojnico smo okrasili z rožami iz krep papirja, ki so bile razporejene v barvah zastave Luksemburga. Obiskovalci so dobili zapestnico iz volne in se po želji okrepčali s prestami, luksemburškim tradicionalnim pekovskim izdelkom. Za celovito podobo so učenke poskrbele z izbrano kombinacijo oblačil v barvah zastave.

Po uradnem delu prireditve je sledil dvig evropske zastave v ptujskem »Evro parku«. Zastavo sta dvignila županja Mestne občine Ptuj Nuška Gajšek in predsednik Turističnega društva Ptuj Peter Pribožič.

Po končani prireditvi dobro vzdušje ni zamrlo, temveč smo ga prenesli na ptujske ulice, kjer smo med čakanjem na avtobus zaplesali in popestrili dan številnim mimoidočim.

Na prireditvi so sodelovale: Karin Jasenc Jakop, Lia Kovačec, Vida Veršič, Neža Viher, Larisa Zajšek iz 8. a ter Lana Hanželič, Teja Kodrič, Tinkara Krušič, Tija Murko in Nuša Petek iz 8. b.

Utrinke s prireditve si oglejte na fotografijah in posnetku.

Mentorja: Doroteja Draškovič in dr. Aleš Marđetko

RAZSTAVA VOJNA ZA SLOVENIJO

V času od 11.4. do 25.4.2022 je bila v avli šole postavljena razstava “Vojna za Slovenijo”. V tem času pa je Vlado Žgeč 20. aprila 2022 v okviru izbirnega predmeta Raziskovanje domačega kraja za učence 9. A in B razreda izvedel tudi predavanje in vodenje po razstavi. Pri postavitvi razstave so aktivno sodelovali Vlado Žgeč in Franc Kozar ter učitelj dr. Aleš Marđetko.

Več o sami razstavi “Vojna za Slovenijo 1991” pa Vlado Žgeč pravi:

“V Območnem združenju veteranov vojne za Slovenijo Ptuj smo v letu 2021 pridobili svojo razstavo »Vojna za Slovenijo 1991«, ki so jo vsebinsko pripravili v Vojaškem muzeju Slovenske vojske. V združenju smo dodali en pano na katerem so predstavljeni dogodki, ki so se v času osamosvajanja odvijali na ptujskem območju ta del sva pripravila mag. Mladen Horvat in Vlado Žgeč. Razstava v prvem delu govori o dogodkih, ki so se v Evropi in v bivši državi odvijali in so privedli do demokratičnih sprememb v Sloveniji in izvedbo prvih volitev v Sloveniji. V nadaljevanju govori o pripravah na samostojnost Slovenije in vojaških pripravah na to. V tretjem delu predstavlja najpomembnejše dogodke, kronološko po datumih iz časa izvajanja vojaških spopadov v Sloveniji. V zadnjem delu pa o prekinitvi spopadov in podpisu Brionske deklaracije ter dokončnem umika JLA iz Slovenije.

Dodani pano o dogodkih na ptujskem pa govori o tajnih skladiščih, ki smo jih organizirali na našem območju, o streljanju na Borisa Frasa, o streljanju pri Radio-Tedniku in streljanju v Prešernovi ulici, govori tudi o razdeljevanju streliva in o umiku JLA s ptujskega.  Zraven razstavljamo tudi tri pomembne eksponate in sicer: prestreljene hlače Borisa Frasa, prestreljeni pas Ivana Bukšeka in telefon, ki je iz Oddelka za obrambo bil edina povezava za pogajanje z vojašnico.

UČENCI 4. RAZREDA – RUŠKA KOČA 1. DAN

ŠPORTNI DAN

V četrtek, 7.4.2022 smo imeli atletski športni dan. Učenci so se na atletskem stadionu na Ptuju pomerili v  štirih disciplinah. V teku na 60 metrov,  teku na 600 metrov, skoku v daljino in v metu vorteksa. V čudovitem spomladanskem dnevu so se učenci zelo potrudili, da so dosegli svoj najboljši rezultat.

Učitelj športa:

Aleš Požegar

DAN ŠOLE

Ta slika ima prazen atribut alt; ime datoteke je Vabilo-dan-sole-2022-WEB.jpg

TEDEN PRIJAZNOSTI

V tednu od 28. 3. do 1. 4. je potekal mednarodni projekt TEDEN PRIJAZNOSTI, ki so si ga izmislili učenci OŠ Ivana Skvarče Zagorje ob Savi skupaj z njihovo učiteljico Nino Jelen. Temu projektu se je pridružila tudi naša šola.

Namen projekta je bil, da smo vsak dan naredili nekaj dobrega, ter s tem pripomogli, da se nam je povrnila tista optimistična energija, ki je nam vsem v zadnjem času upadla.

Prijazna in pozitivna sporočila smo pisali v razredih, na plakatu na hodniku ter po tabli in igrišču. Radi smo pohvalili drug drugega in se zahvalili tistim, katerih dela se nam tekom šolskega leta zdijo samoumevna. Seveda pa nismo pozabili na svoje domače, katerim smo povedali, kako zelo jih imamo radi.

Nauk tega projekta je bil preprost:

Če nas veliko počne majhne stvari, bodo postale nekaj velikega. 

Širimo ljubezen.

Doroteja Draškovič, 2. učiteljica v 1. a razredu ter učiteljica v OPB1

NAREDILI SMO 14.000 PAPIRNATIH LADJIC

Projekt »6.000.000 ladjic za 6.000.000 žrtev«

Na naši šoli smo se letos pridružili dobrodelnemu projektu mariborskega humanitarnega društva UP-ornik »6.000.000 ladjic za 6.000.000 žrtev«. Namen akcije je zbrati šest milijonov ladjic za šest milijonov žrtev genocida in današnjih žrtev človeške ignorance – najranljivejših v naši družbi.

Učenci OPB-ja so sodelovali v projektu že decembra. Do oddane prve pošiljke so izdelali 1.400 ladjic (predvsem učenci 3. skupine). 11. marca 2022 pa so se akciji pridružili še učenci od 5. do 9. razreda.

Ladjice smo zbirali do 25. marca 2022. Do tega datuma so izdelali 12.600 ladjic. Če k temu prištejemo še ladjice, izdelane v OPB, smo tako skupno izdelali 14.000 ladjic, kar je zelo veliko. Glede na število učencev v posameznih razredih so jih največ izdelali učenci 6. A razreda, in sicer 2.336, kar znese 137 ladjic na učenca.

Zahvala in čestitke pa seveda gredo vsakemu razredu in vsakemu učencu, ki je sodeloval v tej akciji.

Ladjice v društvu UP-ornik zbirajo do 9. maja 2022, potem pa bo skupina študentov arhitekture ustvarila umetniško inštalacijo v spomin na ljudi iz preteklosti ter simbolizirala geslo »Človek človeku«. V začetku junija 2022 pa se bo v spomin žrtvam genocidov odvil tudi zaključni koncert »Nekoč in danes«.

Društvo bo ob koncu inštalacije ladjice poslalo v reciklažo. Prodali jih bodo podjetju Surovina, denar pa uporabili za socialno šibke ljudi.

Ponosni smo, da smo del tega velikega humanitarnega projekta.

Doroteja Draškovič, 2. učiteljica v 1. razredu ter učiteljica v OPB1

SREBRNO DRŽAVNO PRIZNANJE IZ ZGODOVINE

V četrtek, 10. marca 2022, je potekalo DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ ZNANJA ZGODOVINE.

Vsebina letošnjega tekmovanja je potekala na temo  RIMSKI VSAKDAN NA SLOVENSKIH TLEH.

Našo šolo je zastopal učenec 9. a razreda, JURE JURHAN.

Jure je v konkurenci 200 učencev iz vse Slovenije dosegel zelo dober rezultat in osvojil SREBRNO DRŽAVNO PRIZNANJE.

Čestitke!

dr. Aleš Marđetko

OZAVEŠČANJE O PODNEBNIH SPREMEMBAH

V petek, 25. 3. 2022, smo se na naši šoli pridružili osveščanju o podnebnih spremembah, ki pestijo naš planet.

V treh večjih mestih Slovenije, v Ljubljani, Mariboru in Kopru, je na to temo potekal podnebni štrajk z imenom Planet pred profit.

Učitelj Mitja Pintarič je učence naše šole opozoril na pomembnost njihovega doprinosa k ohranjanju čistega planeta. Da bomo pomagali našemu planetu, je zelo pomembno posameznikovo odgovorno obnašanje, saj si ne želimo še hujših podnebnih sprememb.

Mitja Pintarič, učitelj BIO in KEM

SLOVENSKA GLASBENA OLIMPIJADA

Osmošolka Vida Veršič se je 17.3.2022 udeležila državnega tekmovanja na 11. Slovenski glasbeni olimpijadi.

Na tekmovanju, ki je potekalo na daljavo je odlično zapela pesem Mlade oči za katero je besedilo napisal Dušan Velkaverh, uglasbil jo je skladatelj Jure Robežnik. Predstavila se je tudi z obvezno lastno skladbo z naslovom Krila, ki jo je napisala za vokal in spremljavo ukulela. V tretjem delu tekmovanja pa je sledil pisni test, ki je prav tako potekal na daljavo. Vida je s pridnim delom osvojila srebrno priznanje, obenem pa je pridobila nove izkušnje, ki ji bodo na njeni glasbeni poti gotovo koristile.

Čestitamo!   


Vida Veršič ob izvedbi lastne skladbe, Krila. 

                                                                                                                                                    

NELI VIVOLA, učenka 9. b-razreda, prejemnica ZLATEGA Cankarjevega priznanja

Temeljno vodilo Cankarjevega tekmovanja je bilo, je in bo oblika spodbujanja in razvijanja branja zahtevnih besedil; besedil, ki jih ne berejo vsi otroci v razredu in ne le za spontani bralni užitek, ampak zato, da bi dokazali višje razvite zmožnosti branja in pisanja.

Državnega tekmovanja v znanju materinščine z naslovom Vedre bližine med nami se je v soboto, 12. 2. 2022, udeležila Neli Vivola.

Neli je izstopala že na šolski in regijski ravni tekmovanja. Z večkratnim podrobnim branjem romana Gremo mi v tri krasne Nataše Konc Lorenzutti in romana Elvis Škorc, genialni štor Janje Vidmar, povezovanjem leposlovnih besedil z literarno zgodovino in teorijo ter aktualizacijo pa je tudi na državni ravni napisala dih jemajoč razlagalni spis in dokazala, da je sposobna razmišljati o aktualnih problemskih temah, da je mojstrica besede, predvsem pa potrdila besede Pabla Nerude:

»Majhno znanje dela ljudi ohole, veliko pa – zmerne. Zato prazno klasje napihnjeno dviga glavo, polno pa se skromno sklanja k zemlji.«

Draga Neli, ni je bolj strme poti na svetu, kot je pot do izobrazbe. A se naložba v znanje najbolje obrestuje in je zaklad, ki povsod spremlja svojega lastnika. 

Nataša Ropič, učiteljica slovenščine in mentorica

Zimski športni dan

V ponedeljek, 14.2.2022 so imeli učenci od 4. do 9. razreda športni dan. Izbirali so lahko med  različnimi dejavnostmi. Največ se je jih odločilo za drsanje v Ledni dvorani Maribor. Učenci so lahko izbrali tudi pohod do Osankarice, smučanje na Treh Kraljih ter obisk fitnes centra Zdravo.

Uživali so v aktivnem preživljanju športnega dne, ter nabiranju novih gibalnih izkušenj.

Učitelj športa: Aleš Požegar

Ta slika ima prazen atribut alt; ime datoteke je Logo-za-rokopis-2022-1024x408.png
Počasi, lepo počasi pisalo po papirju drsi,

nam črke ustvarja in misli umiri.

Teden pisanja z roko 2022 je vseslovenska akcija, že sedma zapored, s katero ozaveščamo o pomenu ohranjanja pisanja z roko. Na Teden 2022 se je prijavilo čez 300 šol in drugih ustanov, sodelovala bo tudi naša šola. 
V  Tednu 2022 bomo spodbujali čitljivo in tekoče pisanje z roko, četudi bomo pisali bolj počasi. Skrbno bomo oblikovali in povezovali črke. Vemo, da nekateri pišejo le še s tiskanimi črkami, a se bomo v Tednu 2022 trudili pisati s pisanimi črkami, tako malimi kot velikimi.
Osrednja tema Tedna 2022 je Pišem z roko, ker ... Pozornost bomo namenili prednostim pisanja z roko: boljši spomin, več idej, dolgotrajnejša pozornost, celovitejše delovanje možganov, izražanje spoštovanja in naklonjenosti, izboljšanje finih motoričnih spretnosti, ohranjanje možganov v dobri formi ... To je široka tema, ki omogoča kreativnost v največji možni meri. 
Letošnji ambasadorji Tedna pisanja z roko so: pisatelj Tadej Golob, igralka Mojca Fatur in olimpijska zmagovalka Janja Garnbret. 

Nataša Ropič,

učiteljica slovenščine
Spoštovani!
Obvestilo o menjavi transakcijskega računa OŠ dr. Franja Žgeča Dornava
NOV RAČUN JE:
SI56 0110 0600 8339 986 - OSNOVNA ŠOLA DR. FRANJA ŽGEČA DORNAVA

SPLETNA RAZSTAVA IZDELKOV UČENCEV, KI SO NASTALIV TEDNU PISANJA Z ROKO 2022
KULTURNI DAN, ponedeljek, 17. 1. 2022

PROSLAVA OB PREŠERNOVEM DNEVU, SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU

PROSLAVA OB DNEVU SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI

Ta slika ima prazen atribut alt; ime datoteke je Novoletna-voscilnica-1024x846.jpg

MEDOBČINSKO TEKMOVANJE V NOGOMETU IN ODBOJKI

V mesecu novembru je potekalo medobčinsko tekmovanje v nogometu. Ekipo deklet iz 7.a in 9. a in b razreda so sestavljale: Nina Popušek, Tija Krajnc, Maša Petek, Katarina Muršec, Maša Rus, Saša Trunk. V zelo enakovredni skupini, kjer so vse ekipe po koncu turnirja bile izenačene po številu točk, je ekipa naše šole zaradi slabše gol razlike dosegla 3. mesto in se ni  uvrstila v finalni del tekmovanja.

Ekipa fantov se je udeležila tekmovanja v Gorišnici, kjer so se pomerili z OŠ Gorišnica, OŠ Breg in OŠ Cirkovce. Ekipo so sestavljali učenci: Aljaž Obran, Urh Simonič, Luka Brumen, Dejan Cvetko, Domen Kekec in Žan Šešerko. Ekipa OŠ Dornave je premagala OŠ Breg proti ostalima ekipama pa je izgubila. Na koncu je dosegla 4. mesto v skupini.

V decembru je tekmovanje v odbojki potekalo na OŠ Mladika. V ekipi so bile: Maša Rus, Maša Petek, Nina Popušek, Tija Murko, Ines Hojnik, Zala Majar, Enya Žgeč, Neža Viher in Karin Jasenc Jakop. Učenke so odigrale nekaj zelo dobrih nizov. Na koncu so dosegle 3. mesto v skupini.

Vsem tekmovalcem čestitke za srčno in dobro igro!

Učitelj športa: Aleš Požegar

TUDI MI JO IMAMO

UTRINKI ZIMSKE ŠOLE V NARAVI
Utrinki šole v naravi, osmošolcev na Treh Kraljih 

ZIMSKA ŠOLA V NARAVI, četrtek, 16. 12. 2021

ZIMSKA ŠOLA V NARAVI, sreda, 15. 12. 2021

ZIMSKA ŠOLA V NARAVI, torek, 14. 12. 2021

ZIMSKA ŠOLA V NARAVI, ponedeljek, 13. 12. 2021

TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

KONTINENTI SVETA

LIKOVNO USTVARJANJE

JESENSKI KROS